pátek 29. června 2012

Sukně

Dlouho toužím po sukni. Po sukni se sedlem s jedním nabíraným pruhem. Po takové, která mě nebude dělat širší než jsem. Ve středu vznikly dva prototypy a dneska došlo na finální verzi. Ušitá je z bavlny od PAt Bravo, žlutá se mi líbila moc a nakonec ji skvěle doplnila fialová. PAs je do nápletu, přijde mi to nejpraktičtější.
A teď už se jdu chlubit.




neděle 24. června 2012

Letní kalhoty II

Jak víte, mám 3 kluky. A tak další letní kalhoty na sebe nenechaly dlouho čekat. Dneska v podvečer jsem ušila i zbývající dvoje, dinoškové pro Marka a jezevčíkové pro Vaška, ten jako bonus dostal náplety a já apsoň vím, jak by to vypadalo.
Vyfoceno mám jen na Markovi, Vašek spí. Tak někdy příště i s modelem.
A jdu se chlubit.







sobota 23. června 2012

Letní kalhoty

Látku mám doma už docela dlouho. Kdžy přišla, bla jsem hodně zklamaná, že je taková řidší. Ale nedávno jsem byla ráda, bude se hodit na saharové kšiltovky a jak se zdá, tak i na letní kalhoty. Jen u těch mám trošku pocit, že vypadají jak od pyžámka...střih je podle Bell a kapsička a náplet už podle mě.







pátek 22. června 2012

Allison pro plavací tetu Terku

Tuhle kabelku jsem slíbila už před 2 měsící plavací tetě kluků. A konečně jsem se dostala k tomu, abych svůj slib splnila. Snad se bude Terce líbit.........
Střih je zvětšená Allison podle Bellet a tenhle tvar se mi tak nějak líbí více. Asi jsem vážně na ty větší tašky, které musí pojmout hodně nutností mých dětí.  Rozepisovat se raději nedudu, mámy malých dětí ví, jaké poklady ukrývají ve svých taškách.......






neděle 17. června 2012

Pletený top či vesta......Jak je libo.....

S příchodem léta propadám pletení. dá se vzít ven, když jsem s klukama a já jsem spokojená, že něco dělám. Tento TOP je upletený ze 100% bambusu od Toptexu. Je to moc příjemný, měkký a úžasný materiál právě na letní oblečení. Tuto barvu mám doma už rok a konečně jsem jí upotřebila.
Vzor jsem opět našla na www.garnstudio.com a miluju kulatá sedla. Nějak dělají pěknější siluetu.
A už se jdu chlubit:




středa 6. června 2012

Pletený krajkový šátek

Popis jsem našla na Garnstudiu. Pro neznalé a lačné pletení vkládám odkaz: www.garnstudio.com
Těmto stránkám jsem propadla zhruba před 3 rokama, když jsem čekala Marka a začala hodně plést. V té době byly stránky jen anglicky, ale kamarád překladač google občas pomohl :-D Dneska už jsou stránky díky Petře Kotrysové i česky a tak si i ty méně zkušené dámy můžou uplést něco z těchto úžasných stránek.
Materiál jsem zvolila Lace:http://www.garnstudio.com/lang/cz/yarn.php?id=100 a pletlo se z něho úžasně. Bylo to mé jediné klubíčko na pokus a nemeškala jsem a objednala další. Je to úžasný a jemný materiál a na šátky a šály krajkovým vzorem jako dělaný.......
A teď už dost psaní, jdu se chlubit







pondělí 4. června 2012

Od maminky

Opět jeden pletený kousek. Tentokrát dárek od maminky. Pleteno ze 100% alpaky od Garnstudia a Máji moooc děkuji. Udělala mi velikou radost a já už se těším, jak v ní vyběhnu


Pro Šárku

Jsem ostuda. VELKÁ OSTUDA! Konečně jsem dodělala jeden z restů, které se mi tady začaly nějak moc hromadit. S návratem do pracovního procesu nezvládám tak, jak bych si přála a když už jsem doma, lítám s klukama po venku. Nemůžu jim nějak odepřít tu radot z ježdění na kole, skákání panáka, běhání a ježdění na koloběžce.
Takže Šárko, moc se omlouvám za hodně velké zpoždění a tahle je definitivně dodělaná a TVOJE.